Σε πλαγιά με έντονη κλίση, πανοραμική θέα τον κόλπο χανίων και της Σούδας, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μία κατοικία ενός επιπέδου για ένα νέο ζευγάρι. Το κτίριο αποτελείται από δύο όγκους τοποθετημένους κάθετα ο ένας στον άλλον. Ο ένας όγκος τοποθετημένος εγκάρσια στις υψομετρικές του εδάφους, είναι σχεδόν υπόσκαφος και φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια. Ο δεύτερος όγκος τοποθετημένος κάθετα στις υψομετρικές και στον πρώτο όγκο, φιλοξενεί τους χώρους ημέρας και χωροθετεί δυο υπαίθριους, δυτικά και ανατολικά του. Ο εν λόγω όγκος “πατώντας” πάνω στο τοιχίο αντιστήριξης που διαμορφώνει τους αίθριους χώρους της κατοικίας στο ίδιο επίπεδο με αυτήν, “ίπταται” τοποθετώντας τους χώρους του καθημερινού στο κενό, με περιμετρική τζαμαρία επιτρέποντας την ανεμπόδιστη θέα των χρηστών τόσο στην θέα της πόλης και της θάλασσας, όσο και στην ίδια τους την κατοικία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΛΙΓΟΤΕΡΑ
Η πρόσβαση για την κατοικία γίνεται ένα επίπεδο κάτω από την κατοικία, στο σημείο που ο κάθετος όγκος ίπταται πάνω από την πλαγιά. Η πρόσβαση τον ιδιοκτητών γίνεται μέσω ράμπας ανατολικά του κτιρίου, στον χώρο του γραφείου. Στον ανατολικό αίθριο εκτονώνεται ο χώρος του γραφείου. Στο δυτικό αίθριο, εκτονόνται μέσω μεγάλων ανοιγμάτων όλοι οι χώροι του σπιτιού εκτός του γραφείου. Εκεί βρίσκεται και η κολυμβητική δεξαμενή.
Η μετάβαση από τους χώρους ημέρας στους χώρους της νύχτας, γίνεται μέσω ενός διαδρόμου στο νότιο μέρος του κτιρίου, όπου η μία του πλευρά αποτελείται από ένα ενιαίο άνοιγμα στον νότιο, ιδιωτικό κήπο. Παρόλο που το 75% του κελύφους του κτιρίου αποτελείται από γυαλί, με την διάταξη των όγκων του επετεύχθει η αίσθηση της ιδιωτικότητας σε όλους τους χώρους, καθώς και η εναλλαγή των διαφορετικών σκηνικών καθώς κινείσαι.
Το καθένα από τα τρία υπνοδωμάτια έχει αρκετό χώρο για διπλό κρεβάτι, μεγάλη ντουλάπα και γραφείο, ενώ το μάστερ έχει δικό του wc με ξεχωριστή πρόσβαση στο αίθριο, γκαρνταρόμπα και στον χώρο του κρεβατιού γωνιακό άνοιγμα που επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα στην πόλη και στην θάλασσα.
Ο προσανατολισμός, η διαμπερότητα και η φύτευση συνθέτουν ένα κτίριο βιοκλιματικό, και σε συνδυασμό με το νεότερο σύστημα εξωτερικής και εσωτερικής θερμομόνωσης, από τις πρώτες εφαρμογές που έγιναν στην ελλάδα, τα συστήματα αλουμινίου εξελιγμένης τεχνολογίας και το νεότερο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης με αντλίες θερμότητας συνεργαζόμενο με το τελευταίο σύστημα κλιματισμού vrv4 και το σύστημα κρυφών φωτοβολταϊκών στις οροφές, καταφέραμε να έχουμε ένα κτίριο με μηδενική κατανάλωση ενέργειας, ενταγμένο στο περιβάλλον.