ελ/en/de

The Infinity House

Σε πλαγιά με έντονη κλίση, πανοραμική θέα τον κόλπο χανίων και της Σούδας, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μία κατοικία ενός επιπέδου για ένα νέο ζευγάρι. Το κτίριο αποτελείται από δύο όγκους τοποθετημένους κάθετα ο ένας στον άλλον. Ο ένας όγκος τοποθετημένος εγκάρσια στις υψομετρικές του εδάφους, είναι σχεδόν υπόσκαφος και φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια. Ο δεύτερος όγκος τοποθετημένος κάθετα στις υψομετρικές και στον πρώτο όγκο, φιλοξενεί τους χώρους ημέρας και χωροθετεί δυο υπαίθριους, δυτικά και ανατολικά του. Ο εν λόγω όγκος “πατώντας” πάνω στο τοιχίο αντιστήριξης που διαμορφώνει τους αίθριους χώρους της κατοικίας στο ίδιο επίπεδο με αυτήν, “ίπταται” τοποθετώντας τους χώρους του καθημερινού στο κενό, με περιμετρική τζαμαρία επιτρέποντας την ανεμπόδιστη θέα των χρηστών τόσο στην θέα της πόλης και της θάλασσας, όσο και στην ίδια τους την κατοικία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΛΙΓΟΤΕΡΑ

Έργο: The Infinity House

Περιοχή: Σούδα

Ολοκλήρωση: 2019

Μέγεθος Οικοπέδου: 2000m2

Εμβαδόν κτίσματος: 324m2

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ